Skip to main content

Bersyukur ke kita?

What can i say.
Life isnt perfect. At all.
Kita mungkin kurang dekat satu benda dan lebih kat satu benda.

Contoh simple. Family. Ada org rasa setakat family benda kecik. Ada org daripada dia lahir family dia tak pernah bahagia. Masalah daripada parents bawak ke adik beradik. Banyak masalah timbul. Itu salah satu punca kenapa ada sesetengah kawan kau yang dia nampak mcm bahagia tapi sebenarnya derita. Mungkin jugak ini salah satu sebab kenapa antara kawan2 korang yang jenis susah kita nak dekat atau nak bergaul dengan dia. Yang jenis cepat koyak. Mungkin. Mungkin ini salah satu sebabnya. Bab benda2 kecik pasal feelings diorang susah tak boleh nak handle. Cepat marah. Cepat terusik dan terguris.

Contoh lain. Pasal belajar. Ada member yang jenis selalu rasa down. Mungkin sebab dia selalu di pandang rendah oleh orang lain. Jenis yg org selalu pertikaikan benda yang dia nak buat. Bukan semua benda senang kat kau, senang kat orang lain. Benda bab belajar ni nampak simple. Tapi sesetengah orang benda ni besar bagi dia.

Sama dengan masalah family. Benda nampak simple. "Family je pun" tapi bagi sesetengah orang, family dia tak sebahagia family kau.

So konklusinya, pernah ke kau bersyukur dengan apa yang kau ada sebelum kau baca apa aku tulis ni?